michelle píše:
klucííí já si cenním kritiky, ale nenííí to trochu moc na 1 videooo? koneckonců nikdo mě z Vás něják nepoučil... efekty.. barva.. rozptyl... krom Genoma, který mě to poopravil a hodněěě a pak Jan, který mě mě naváděl všema dotazama... Vím, že to je pro někoho nudné, začátečnícké a Já pro Bůh vím ty mouchy....
zaměřil se někdo když .. blender animace nuda.... třeba na hudbu?
Vždyť jste taky umělci... co se trochu povznést... nad blender ne blender....
Na tomhle projektu osobně nejvíc oceňuji, žes ho i přes takřka nulové znalosti Blenderu dotáhla až do konce. Nicméně na začátek to bylo asi trochu velké sousto - pětiminutovej videoart chce už nějakou nosnou myšlenku. Přijde mi to trochu, jako bys dala dítěti do ruky olejové barvy a chtěla po něm, aby namaloval Monu Lisu. Výsledek bude asi mizerný, protože dítě vůbec neovládá ten nástroj (médium). Neříkám, že je to špatně, ale než se pustíš do dalšího velkého projektu, tak je důležité, abys poznala, jaký má blender nástroje a jak se s ním dá pracovat. Projdi si nějaký tutoriály (v angličtině jich je spousta i pro začátečníky), sleduj videa ostatních pro inspiraci, ať víš, co všechno se v blenderu dá udělat. Přijde mi, že blender jako nástroj tě v současný době příliš limituje a pokud ho chceš používat, tak se musíš naučit alespoň základy.
A co se týká toho poučení, o kterém píšeš, tak tohle fórum je především diskuzní a není primárně určené k tomu, aby ti pokročilejší učili začátečníky i věci, které se dají dohledat na internetu. To, že ti Jan s Genomem pomohli, ber jako jejich velikou laskavost a ne jako něco, co ti tady poskytne každý.
Každopádně doufám, že jsem tě příliš neodradil, a těším se na tvůj další projekt.
Marek