bobbin: díky! Jsem rád, že se líbí. S těma olivama je to pravda, uvažoval jsem, že spíše udělám olivy s Martini, možná na to časem přijde a budu mít potom celou sérii alkoholických nápojů
.
boogie: jojo, opět ty olivy
. Příště pokud bude víc času pokusím se o realističtější výsledek
a třeba tu scénu se zátiším. Jinak dík!
Still-Alive: bez vína a piva by to nešlo to néé
(alespoň u mě, ale samozřejmě s mírou). To cvrnknutí na dně je dobrý nápad, takové detaily jsem bohužel nedoladil. Je to výzva příště udělat komplet scénu se vším všudy. P.S. dík tobě i přítelkyni
zgerbiak: Jergon: boogie to popsal dobře. Tyto fyzikální renderery používají algoritmy, které co nejdůvěryhodněji kopírují skutečné fyzikální jevy. Blender internal je dobrý základ, ale je i dobré si rozšiřovat zkušenosti a otestovat vše ostatní a prozkoumat výhody a nevýhody (např. zkusit Lux, Indigo a Yafaray), a internal je taky právě skvělý na kombinování s externími renderery. Já např. pokud potřebuju vyrenderovat objekt, který má sss (subsurface scattering) volím blender internal, pokud se jedná o sklo, nebo architekturu, či jinou produktovou vizualizaci, kde mi jde opravdu o fotorealistický výsledek volím jednoznačně externí renderer. Ale je to taky samozřejmě hodně o osobních preferencích. Určitě ti doporučuji si o tom něco zjistit. Uvidíš, že to pomůže
.