Právě je ned pro 01, 2024 1:03 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2008 1:18 pm 
....
....

http://blenderartists.org/forum/showthread.php?p=786124
obavam se ze zatim to nepujde, kdyby nejaka vychytavka vysla, nejspis by to zpusobilo vetsi rozruch a na nic takovyho si nepamatuju, alespon co se blenderu tyce

Nvidia vyvyji nejaky CUDA projekt, kdy my gpu vyrazne pomoci cpu pri vypoctech, vyzkouset nemohu, mam 7kovou verzi geforce, cuda je dostupna az od verze 8. ale to tvuj problem neresi, mas amd/ati :?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2008 2:25 pm 
....
....

tak, tak.. v Blenderu musí zatím render počítat samotný procesor, zatímco grafika zase počítá scénu ve viewportu. Pro GeForce karty byl ještě dostupný renderer nVidia Gelato, který tuším taky využíval GPU k výpočtu, ale nevím jak to s ním vypadá teď ani větší podrobnosti, každopádně pro tebe opět bezvýznamné, když máš ATi.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2008 7:58 pm 
....
....

ano, nevím o žádném z velkých SW balíků, který by primárně využíval pro výpočet GPU.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2008 8:18 pm 
.......
.......

lz píše:
ano, nevím o žádném z velkých SW balíků, který by primárně využíval pro výpočet GPU.

presne..je sice pravda, ze GPU maji nekolikrat vyssi vykon, nez CPU, ale co sem zatim videl a zkousel zprovoznit /neuspesne :) / je Gelato od NVIDIA a nejaka ta CUDA (o ty sem jeste tolik neslysel :) )

co ja vim u ati(u tvy karty by se to rozhodne vyplatilo), tak ati zadny takovy veci nema (ani nepodporuje zatim) a kdyby podporovala, tak by rendering byl zase na dalsi casove urovni :) ale to sem zase odbehl :D takze renderery podporujici GPU ma zatim jen nvidia a to Gelato a CUDA ;) u ati sem fakt o nicem neslysel

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2009 2:48 pm 
.......
.......

Maya též renderuje pouze procesorem. Naštěstí perfetkně zvládá multi threading a lze nastavit které jádro se bude jak moc využívat. Ve studijní verzi však nelze použít k renderu víc než jedno jádro :roll:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2009 4:08 pm 
....
....

vacik156 píše:
lz píše:

presne..je sice pravda, ze GPU maji nekolikrat vyssi vykon, nez CPU, ale co sem zatim videl a zkousel zprovoznit /neuspesne :) / je Gelato od NVIDIA a nejaka ta CUDA (o ty sem jeste tolik neslysel :) )

co ja vim u ati(u tvy karty by se to rozhodne vyplatilo), tak ati zadny takovy veci nema (ani nepodporuje zatim) a kdyby podporovala, tak by rendering byl zase na dalsi casove urovni :) ale to sem zase odbehl :D takze renderery podporujici GPU ma zatim jen nvidia a to Gelato a CUDA ;) u ati sem fakt o nicem neslysel

Mně Gelato funguje docela dobře. Jinak už jsem narazil i na nějaké renderery, co k výpočtům používaly OpenGL popř. DirectX, ale momentálně nemůžu najít, o jaké jde, ovšem tohle řešení není tak výkoné (další vrstva abstrakce a hlavně v případě OGL může dojít na SW fallback, když nejsou dostupné potřebné fce, což je o hodně pomalejší), ale zase na druhou stranu to jede na prakticky jakékoliv kartě.
Jinak k té CUDA – není to žádná aplikace, ale technologie, nebo možná ještě přesněji framework pro vývoj aplikací, které můžou používat k výpočtům grafiku, teoreticky by toho mohl využívat i třeba textový procesor. Gelato interně bude používat něco hodně podobného (ale CUDA to přímo není).

Mimochodem, nevíte někdo, jestli Autodesk pořád vydává Maya PLE? Poslední byla Maya 8.5 PLE, ale teď jsem nemohl na jejich stránkách najít ani tuhle, ani žádnou novější, jenom trial.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2009 4:40 pm 
.......
.......

6xx píše:
Mimochodem, nevíte někdo, jestli Autodesk pořád vydává Maya PLE? Poslední byla Maya 8.5 PLE, ale teď jsem nemohl na jejich stránkách najít ani tuhle, ani žádnou novější, jenom trial.

Poslední PLE byla opravdu 8.5, ale očekává se, že vyjde paralelní PLE verze k nynější nejnovější verzi Maya 2009, která zatím vyšla jen jako Completed a Unlimited.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2009 8:39 pm 
....
....

6xx: IMHO je to tak jak říká Sagi, měla by vyjít nová PLE s novou mayou 2009, i když ta už je v rpodeji a zatím kde nic tu nic..to by mě celkem mrzelo..

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2009 10:57 pm 
.......
.......

Jinak Mayu 2009 mám a poměrně mě zamrzelo, že u takhle drahého softu nedošlo k žádné úpravě UI (už od verze 6) a dokonce zůstaly i předchozí bugy (i ty v UI, tedy ty viditelné) .. jinak mi přijde o něco více stabilnější a opravili chybování pod Nvidia kartami. Funkcí přibylo poměrně dost a spoustu z nich je vážně skvělě využitelných, ale přijde mi, že v modelování Maya jen dotahuje na konkurenci. (Max, XSI)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 02, 2009 12:22 am 
....
....

když už jsme v tom OT, zkoušel jsem linuxovou verzi Mayi 2008, a šlape dobře jak na nVidii, tak na Intel GMA. Ale na učení se bohatě stačí PLE verze..Mimochodem, mám příručku Maya - Průvodce 3D grafikou + CD, za 99,- ve výprodeji (sleva z 500,-), autor Darius Derakshani, pro ty kdo chtějí s Mayou začít tak můžu doporučit.. JInak co se mi na Maye hodně líbí jsou nástroje pro práci s NURBS..Ale uvidíme, v Blenderu je v téhle oblasti poslední dobou živo, implementuje se Nurbana, tak jsem zvědav, co z toho vyleze..

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 02, 2009 12:55 am 
.......
.......

OT:
Tu knížku taky mám, ale odvážil bych se dát jí titul "nejdebilnější překlad století" .. já vím že grafické pojmy se do češtiny špatně překládají.. ale pecky jako "Hyperstínovač" mi utkvěly v paměti :lol: .. Jinak je ta knížka super, když pominu směšný překlad.

PLE verze stačí na učení bohatě.. a co se týče NURBS nástrojů tak tam má maya poměrně slušné zázemí. Je skvělé začít s NURBS objektem a po vystihnutí základních linií ho překonvertovat na polygon u kterého je lepší kontrola.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 02, 2009 11:09 am 
....
....

Sagi píše:
Jinak Mayu 2009 mám a poměrně mě zamrzelo, že u takhle drahého softu nedošlo k žádné úpravě UI (už od verze 6) a dokonce zůstaly i předchozí bugy (i ty v UI, tedy ty viditelné) .. jinak mi přijde o něco více stabilnější a opravili chybování pod Nvidia kartami. Funkcí přibylo poměrně dost a spoustu z nich je vážně skvělě využitelných, ale přijde mi, že v modelování Maya jen dotahuje na konkurenci. (Max, XSI)

Hmm… taky mně naštvalo, že když jsem stahoval trial, tak mi neposlali licenci a tudíž mi nešla spustit. Takže jsem se na to vykašlal. Ale k té konkurenci – Maxko konkurence moc není ;-)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 02, 2009 3:07 pm 
....
....

výrazný OTSagi: no jo, překlad místy dost pokulhává, ale cenu za nejhorší překlady století si ode mě pravidelně odnášejí filmy/seriály dabované pro TV n@va. Vždycky, když si myslím, že větší píčovinu už tam vymyslet nedokážou, tak mě opět (velmi nepříjmeně) překvapí. Zářnými příklady budiž Černý jestřáb sestřelen, Znamení nebo Tarantinovi Gauneři...Pecky typu:
Friendly fire = Přátelský ohééň!
Boarding school = snowboardová škola (správně internátní škola)
Our cover has been blown = odstřelili nám kryt (byli jsme prozrazeni)
(u rádia)Tune it, this is only static = vylaď to, tohle je jenom statický (static = šum)
lock and load = zamkni a načti (rozkaz pro nabití a zajištění zbraně), tohle mě už totálně porazilo..

proto už jistou sleduju filmy v originále (naštěstí je většina dnešní produkce anglicky)

menší OT
6xx: tak s tím. že by robot okamžitě neposlal licenční klíč jsem se nesetkal, spíš si myslím, že klíč to napíše na stránce kde to stahuješ, alespoň tak to bylo asi před dvěma lety, když jsem stahoval trialku. A nekoupil autodesk už i Softimage XSI ?Vím, že je nedávno někdo koupil...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 02, 2009 4:40 pm 
.........
.........

lz: viz http://blender3d.cz/forum/viewtopic.php?t=6208

nj mršený dabingy mě taky štvou...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 02, 2009 6:53 pm 
......
......

ja viem, že to je úplne krute OT, ale ja si spomínam na nejaký film, kde boi tieto dve lášky:

Fire in the hole - oheň v jámě
Cover me - Zakryj mě!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]