první zkušenosti s open SuSE 10.0 :
sry jm že ti to postuju sem ale přišlo mi zbytečný zakládat novej thread
vlastní instalace:
na druhý pokus bez problémů,poprvé se asi špatně nainstaloval GRUB a při pokusu o strat hlásil Error 18,tk sem při další instalaci změnil zavaděč na lilo a bylo to ok
instalace na Celeron 333 MHz,128MB RAM,MB Shuttle s Via Apollo chipsetem,GK GeForce 4 MX 440 64 MB RAM trvala celkem asi 3,5 hodiny,celkový objem dat asi 3,3 GB
Implicitní sadu balíků jsem "obohatil" ještě o hry
a kancelářský balík,grafické prostředí jsem zvolil GNOME
Jo a ještě něco-žádná chyba xserveru která je popsaná na tušim abclinuxu (nebo linuxsoftu ??) v recenzi se nekonala,první spuštění bez problémů
Závěr:instalace je grafická,barevná
,user-friendly a celkem blbuvzdorná,jhediná potíž byla s GRUBEM-nevim proč,měl by ji zvládnout skoro každý
rychlost systému:
SuSE běží celkem svižně,odezva s ohledem na HW dobrá,vzhledem k tomu že sem ho nijak neladil,Win XP SP 2 by takhle neběžely-jestli by se mi je povedlo nainstalovat
Teď mám puštěný Firefox se dvěma panely,GAIM a OpenOffice.org Writer a nečekám nijak dlouho při např. přepínání ploch atp,takže s tou rychlostí to nebude tak zlý-je rychlejší jak Fedora 4 kterou sem zkoušel taky
Závěr:můžu s čistým svědomím doporučit někomu kdo chce začít s Linuxem
Co se týče Ubuntu 5.10,zkoušel sem live CD,10 min zabrala konfigurace a když sem pak 15 mi čekal na spuštění gnome tak sem to vzdal,až bude čas tak ho zkusim nainstalovat