Tak jsem se vratil do detskych let, opet jsem si neco postavil z Lega
Bracha dostal k vanocum nejakou jinou stavebnici a tohle bylo v prospektu k ni, navod jsem stahl primo z lego.com v PDF. Puvodne jsme chtel stavet mnohem vetsi model, ale odhad polycountu byl daleko za moznostmi meho HW
. Snazil jsem se jit do nejmensich podrobnosti, ale ke konci me to uz moc nebavilo a navic jsem to trochu prsetrelil s narocnosti (939tis. poly), takze nektere veci jsou mirne odflaknute. Render v Yafrai do1600x 1200 na nejlepsi kvalitu trval 15 hod, dvakrat tolik co modelovani, to slo pomerne rychle diyk tomu, ze lego je hodne symetricky a jednotlive tvary se poruznu opakuji, takze jsem vymodeloval odhadem deset ruznych tvaru a jejich kombinovanim jsem vyrobil vsechny zbyle casti..
Vetsinu casti co jsem pouzil jsem usporadal v samostatnem .blend-u a davam je tu ke stazeni (.rar, 700kB - admini, doufam, ze to nevadi). Kazda soucastka je jako samostatny objekt, a ma zaply SubSurf. Pokud mate slabsi HW, durazne doporucuju ho vypnout pro zobrazeni ve viewportu, bohatsi soudruzi s lepsim HW nemusi
. Pouzijte je jak potrebujete, ale jestli chcete a mate cas, muzeme si malinko zasoutezit - libovolny Lego Technic model podle stavebniho navodu, render do nedele 4.1.2009 18:00 do tohohle threadu a pak udelame hlasovani. Pokud potrebujete dalsi soucastky, tak si je samozrejme domodelujte. Kdo byste mel zajem soutezit, tak to taky napiste sem, hm?
lz
P.S.: model cislo 8285 je
muuj - ja uz to nejak vymslim, jak tech 1877 kosticek utahnout v jedny scene
EDIT: sorry, nevsiml jsem si, ze max. velikost prilohy je 200kB - uploadoval jsem ten .rar na svoje FTP, ale tam nevydrzi vecne, takze zajemci stahujte tu: vysmrzeny-ptakoplysk.ic.cz/Lego_technic_sada.blend.rar