Kresba propiskou, cca pul roku stara, ted znovu-objevena, asi na 40-60 minut nekde v prostorach naseho gymplu..
Libilo by se mi, kdybyste sem napsali nejake napady co se zbytku casti tela tyce, jejich funkci, jak by mohly vypadat, atp.. Rozvinout trochu diskuze o tomto tematu - "drakologie".. nemusi se to primo tykat obrazku.
Konstruktivni kritika samozrejme vitana. Obrazek mel byt co nejvic deskriptivni, takze jsem takrka vynechal nejake celkove stinovani.
Postupne jsem do toho daval trochu roboticko-technicke prvky a sledoval jak to bude celkove pusobit. Docela bych si ho nekdy chtel vymodelovat v blenderu a dat tomu poradny materialy a textury.
Zacal jsem uchem bez poradne predstavy o zbytku a pokracoval tim vejirem za hlavou a pak z toho dokreslil neco v dracim stylu.. Mozna to nekdy dokoncim. Trochu se vsak bojim, jak to nehorazne zkazim, protoze telo a hlavne kridla mi nikdy moc nesly. Ostatne ted na to ani nemam dostatek casu, protoze maturita je za dvermi a taky prijimacky na vysokou jsou nadohled.
Na temeno hlavy jsem pridal neco na styl "podkovy".. Platy zeleza jsou privrtane kovarem na upilovane rohy draka, takze dobre drzi. Tohle vysvetleni me vsak napadlo az po tom, co jsem to takhle nakreslil. Nejsem si jisty jestli by soucasti okovovani mel byt i ten obojek kolem zacatku vejire, ktery nahore navazuje na temeno hlavy.
Vejir samotny nevim k cemu by mohl slouzit, ale tak neco jako zastraseni nepritele by mohlo stacit. Taky me napadlo, ze by to mohlo byt skladiste nejake dulezite tekutiny z draciho tela - diky mnoha cevam - dulezite ziviny a podobne. Ale vzhledem k tomu, ze je to docela lehko zranitelne misto a taky vest vetsinu techto zivin z bricha krkem a pak zas zpatky neni uplne to prave orechove, tak se mi to az tak nezda.. Koneckoncu takovy kakadu svuj chochol taky nema k nicemu jinemu nez zastrasovani a machrovani na samice
"Harmonika" na usich se pri letu sepne k sobe pro vetsi aerodynamiku a taky pro zlepseni sluchu, jelikoz neni tolik slyset svist vetru proudiciho kolem. Jeste me napadlo, ze draci by dokazali svoje usi srolovat dovnitr, nebo alespon nejak jinak schovat, aby nebyly lehce zranitelne.
Pro plne rozliseni pohybujici se kolem 7 Mpix kliknete na nahled..
Pridavam i grayscale verzi, nemohl jsem se totiz rozhodnou ktera je lepsi, me se kresby propiskou libi, ale co jsem slysel nazory ostatnich tak na to prilis stejny nazor nemaji..