Na začátku svého příspěvku musím napsat, že je čistě agitační a náborový. Pokud víte, že nemáte zájem o tvorbu této hry, můžete přestat číst a ušetřit si čas (budu se totiž rozepisovat obšírněji).
Všichni uživatele tohoto fora, kteří jsou registrování byť i jen pár měsíců, si jistě všimli, že zhruba jednou za 2 měsíce se objeví někdo (většinou úplný nováček), kdo se pouští do tvorby nové hry a žádá ostatní, aby se k němu přidali. Nejednou je za účast na projektu slibovaná finanční odměna.
Drtivá většina těchto her skončí dřív, než vůbec začne její vývoj. Vždy si pak říkám, proč se tito lidé jednou nespojí, nehodí za hlavu své vysněné projekty a nezačnou pracovat na nějaké společné hře – šance na dokončení by se aspoň neblížila nule.
Někdy před prázdninami jsem zatoužil získat nějaké zkušenosti s tvorbou hry (prostě jsem si to chtěl vyzkoušet). S ohledem na výše napsané jsem ani nepomyslel na vlastní projekt a rovnou prošel toto forum a hledal tým, ke kterému se zkusím připojit.
Hledání to nebylo nijak těžké a brzy bylo jasné, že šanci na dokončení imho mají (pokud vůbec) jen dvě záležitosti. Eleventh a tato Hvězdná brána. A protože u Eleventh nasadil Alfisko se svým městem laťku nehorázně vysoko a jeho dokončení je imho ještě víc v nedohlednu, oslovil jsem Johnyho.D a domluvili jsme se, že se mu pokusím udělat grafiku jednoho levelu.
Teď se konečně dostávám k jádru svého příspěvku. Práce je to pekelná a zdlouhavá a již plně chápu Johnyho frustraci z toho, že není šance to někdy dodělat. Přitom je to velká škoda, protože má vlastně hotové celé zázemí hry, včetně AI nepřátel (tam mu tuším pomohl zgerbi). Zbývá jen udělat levely.Viděl jsem i hromadu grafické práce -modelů, nástřely levelů, bohužel téměř vše někdo započal a nedodělal.
Proto se ptám všech, kteří si sami doma kutí nějaké hry bez reálné šance je dotáhnout do konce - není čas spojit síly a aspoň se pokusit něco konečně dokončit?! Nenajde se tu pár jedinců, kteří by byli ochotni Johnymu nezištně pomoci? Neštve vás taky, že tu toho vzniká na poli BGE tolik, ale žádný z velkých projektů se nikdy nepodařilo dodělat?
Snad někdo zareaguje a ozve se. (A snad nebude Johnymu vadit, že tu tohle píšu. Nekonzultoval jsem to s ním.
Ale vím, že již dříve o pomoc v tomto tématu prosil, bohužel bez odezvy.)