napadla me jedna hrisna myslenka. pri procitani slovenske pdf prirucky k blenderu (od anina) a sve bezradnosti nad 2.5-kou jsem si posteskl, jaka je skoda, ze zde neni a asi ani nikdy nebude prirucka na tuto verzi v cestine/slovenstine. je ale tak nerealne, aby nejaka vznikla?
nenaslo by se tu nekolik lidi, kteri maji ve psani tutorialu a znalostech programu dost zkusenosti (nekteri snad i planuji nejake tutorialy napsat), aby koordinovali svou cinnost a spachali takovy unikatni projekt?
prvotni koncept, ktery me napadl, vychazel z prirucky od anina, kdy kazda kapitola pojednava o jinem tematu - modelovani, pokrocile modelovani, materialy, castice, animace, BGE... kazda stranka by byla rozdelena na dve casti - jedna pulka by popisovala funkce, na druhe by byl nejaky tutorial a prakticke priklady, ktere tyto funkce vyuzivaji.
o tomto konceptu by ale slo (spise by se melo) diskutovat. je to jen nastrel.
ted ale ta prakticka cast: ja na takovy pocin nemam sily, cas, ani dostatecne schopnosti. 2.5 jsem jeste nikdy nevyzkousel a tak si myslim, ze me znalosti by v lepsim pripade postacovaly k napsani tak nejake kapitoly o zakladnim modelovani (i tak by byla potreba reakce zkusenejsich uzivatelu, kteri by k me praci meli vecne pripominky).
a pak bych to jeste cele umel/mohl zasazet v indesignu. pripadne nejake korekce, ale nijak uzasny cestinar nejsem. tam me moznosti konci.
takze: nasel by se tady tym lidi, kteri by byli ochotni udelat zasluzny pocin a spolecnymi silami dat dohromady koncept takove prirucky, prodebatovali by, co by v ktere kapitole byt mohlo a melo a pak treba i kazdy jednu kapitolu napsal?
pokud by to bylo pdf, nemuselo by byt hned zkraje prilis obsahle, doplnovat se da i postupne.