souvisly text ve sloupcich nemam prilis rad, nedela mi dobre behat ocima stale nahoru a dolu. ne druhou stranu v novinach, kde jsou sloupce mesi a uzsi mi to problemy nedela.
u formatu na sirku ale budou sloupce potrebne. v jednom sloupci by byly radky prilis dlouhe a spatne by se ocima hledal nasledujici radek. to je vyzkumem dokazano, dokonce jsem nekde cetl zakonitosti, jak by mel byt radek maximalne dlouhy, aby nebyla narusena plynulost cteni. ale jiz jsem je zapomnel.
ja mel puvodne predstavu formatu na vysku se dvema sloupci. vnitri sloupec by byl teorie - tedy jeden uceleny text. druhy sloupec (klidne psany krapet odlisnym fontem) by byla praxe. praxe a teorie by byly dva na sobe nezavisle texty a k jejich precteni by nebylo "nutne" cist i to druhe. (presto by se oba venovaly stejne tematice.)
tim by byla dosazena prijemna delka radku a nebylo by nutne litat ocima po strance nahoru dolu. format na sirku to ponekud narusil - tam jsou imho vhodne sloupce tri - presne jak to nastinil jankosh zde:
http://www.jankosh.com/tmp/nahled.pdf(to jankoshovo rozdeleni mi prijde povedene. i ve formatu na vysku bych se ho drzel. jen tu vnitrni cast spojil do jednoho sloupce)
ad obrazky: obrazkum se snad nechce nikdo vyhybat, ne? jejich uziti je v tomto druhu publikaci nutne/vhodne.