mno, k fotkám, asi toľko, že sú síce pekné, ale keď už si ich dal na kritiku, tak budem maximálne kritický:
Beruška: Vo všeobecnosti orezávaš moc na stranu, beruška je vytlačená na okraj a zvyšok vypĺňa negatívny priestor, plus je text zle zakomponovaný, lebo sa dotýka subejktu (alebo sa k nemu aspoň strašne blíži). Farba textu by tiež mohla byť lepšia, odporúčam kvapkátko a vybrať niečo z obrázka (milá by mohla byť textúra puntíkov na beruške), plus nejaký storke, aby si ho oddelil od pozadia, alebo tieň...
Rosa:Nápad fajn, ale keby si zmenil stanovište, mohol si mať krásne dúhové odlesky, mohol si sa trochu viac priblížiť, prípadne to orezať ako abstrakt, keďže listy na okolí to rušia, ja osobne by som to zobral len čiste ako štvorcový orez toho stredu, kde to je najhustejšie.
Koník: Je pomerne nudne napolohovaný, chýba nejaké smerové svetlo, aby mal tieň, Orezať by ho bolo zprava, aby ti ostal negatívny priestor v smere pohľadu. Vo všeobecnosti si mohol spraviť orez trochu menší, lebo takto máš subjekt pomerne malý. A ešte sa mi to zdá trocha tmavé, takže pridať svetlosť...
Btw, ako vdecká fotka to je dobré...
Mráčky: Tmavá a stredovka... Možno stačilo spraviť pár krokov späť a mohol si dať horizont do tretiny a ešte by sa zmestilo aj slniečko...
Višne: Opäť moc na kraji a zle zaostrené, myslím, že pred višňu
Leknín: Mohlo to byť zasa ináč orezané, príde mi to fotené moc zvrchu a pridal by som kontrastu a farby...
Jahoda: kompozične správne, ale máš ju prepálenú a to malé hnedé na strane neviem rozoznať
Toť vsjo, každopádne pošli aj nabudúce
rád sa pozriem na progres